Na een jaar lang hard werken is er geen beter land om bij te tanken dan Griekenland. De zon garantie, azuurblauwe zee en zwoele avonden met live muziek maken Griekenland tot een ideale vakantieplek voor jong en oud. Door de korte vliegtijd is het ook een ideale plek voor een korte vakantie. Op naar een goedkope herfstvakantie in Griekenland dus!

Vele gezichten

Als je aan Griekenland denkt, denk je aan zon, zee en strand. Hoewel dit helemaal klopt heeft ieder gedeelte van Griekenland ook haar eigen charme en kun je geen enkel eiland met elkaar vergelijken. Zo kun je Kefalonia zien liggen vanuit Zakynthos, maar zijn deze eilanden qua cultuur totaal verschillend. 

De mooiste stranden

Griekenland heeft een van de mooiste stranden van Europa. Navagio beach (van het beroemde scheepswrak) staat zelfs in de top 10 van mooiste stranden ter wereld. Het kristalblauwe water en hagelwitte strand lijkt op de stranden van de Malediven, maar is dus gewoon op Zakynthos te vinden. En dat op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam! 

Het lekkerste eten

Een vakantie in Griekenland is niet alleen geslaagd door de prachtige omgeving, maar ook door het heerlijke eten wat je in elke taverna kunt vinden. Recepten die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven en met veel liefde klaargemaakt worden door de yiayia (oma) van het familierestaurant. Er gaat weinig boven een huisgemaakte Moussaka. Het eten is niet alleen enorm lekker, maar ook erg betaalbaar. Wat Griekenland echt tot een ideaal land maakt voor een goedkope herfstvakantie. Zo ben je er even tussenuit op een betaalbare manier. 

Wandelen door de geschiedenis

Als je in Griekenland bent zie je op elke straathoek stukken geschiedenis. Soms omdat er letterlijk opgravingen tentoongesteld worden en soms zie je de gebouwen uit de Griekse oudheid nog in gebruik. Dit zorgt voor een authentieke sfeer die je op weinig plekken in Europa nog hebt. Het is alsof je wandelt door een openlucht museum.

Wil je iets meer geschiedenis? Dan kun je naar een grotere archeologische vindplaats gaan. Maar let op: de informatie is vaak erg schaars. Je kunt daarom het beste een gids huren om je alle informatie te geven die je nodig hebt om de geschiedenis echt te begrijpen. 

De beste reistijd

Griekenland is het hele jaar door te bereizen. Ook in de herfstvakantie is het in Griekenland nog 20 tot 25 graden, waardoor het een welkome afwisseling is voor de koude en natte Nederlandse herfst. De beste reistijd is dan ook tussen mei en oktober. Dan is het hoogseizoen en kun je optimaal genieten van de haventjes met leuke taverna’s.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen