Voor veel mensen is het zien van het noorderlicht een item op hun bucketlist. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten en een van de mooiste dingen die je ooit zult zien. Maar waarom? Wat maakt dit natuurverschijnsel zo bijzonder? Laat me je er iets over vertellen!

Pure magie

Als iemand het Noorderlicht voor het eerst ziet zijn ze in ontzag, want het is anders dan alles wat ze eerder gezien hebben. De kleuren veranderen voortdurend en er is altijd iets nieuws om naar te kijken, en dat is wat mensen naar deze verbazingwekkende aanblik trekt. En als je het geluk hebt dat het volle maan is, is er geen betere combinatie dan te kunnen kijken hoe de lichtjes dansen met het maanlicht dat er van boven op neer schijnt. Om de een of andere reden is het kijken naar hoe deze twee verschijnselen op elkaar inwerken gewoon magisch.

De lichten zijn ook fel genoeg om schaduwen te werpen, iets wat de meeste mensen alleen in de film gezien hebben voor ze ze zelf zien! Zelfs als je niet het geluk hebt het met eigen ogen te zien, zal het vastleggen van foto’s of video’s van dit wonderlijke schouwspel een van je favoriete souvenirs uit IJsland zijn

Twee versies

Een andere reden waarom het belangrijk is het noorderlicht eens in je leven te zien, is dat er eigenlijk twee versies van zijn – Aurora Borealis en Australis. Het noorderlicht verschijnt anders, afhankelijk van waar je je op deze planeet bevindt. Ze kunnen er soms zelfs anders uitzien, afhankelijk van hoe actief het oppervlak van de zon is. Dus eigenlijk krijg je, telkens als je een nieuw land binnengaat, een gloednieuwe ervaring!

Waarof je ze wilt zien, kun je van één ding zeker zijn: ze zullen een blijvende indruk op je achterlaten en je hart vullen met emoties die met woorden niet te beschrijven zijn.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen