Ben jij nog op zoek naar een geweldige locatie voor jouw aankomende vakantie? Ga dan eens naar Curaçao. Dit adembenemende eiland is gelegen in het Caribisch gebied is het hele jaar door ideaal om te bezoeken. Of je nu met een cocktail in de hand wil genieten van de zon, of een duik wilt nemen in het diepblauwe water en zwemmen met schildpadden: het eiland biedt voor ieder wat wils. In deze blog hebben wij voor jou de allerleukste en mooiste reden om Curaçao te bezoeken voor je samengevat. 

Altijd lekker weer

De zon schijnt hier altijd, het strand is hagelwit en de zee is kristalhelder blauw. Voeg daar nog de verkoelende passaatwind bij en je hebt het ideale weer voor vakantie. De gemiddelde temperatuur ligt hier dan ook het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Daardoor kun je ook elke maand van het jaar een duik nemen in de zee die maar liefst rond de 28 graden is. Zelf het regenseizoen is een prima periode om Curaçao te bezoeken. Er valt dan een enkele keer per week een kleine bui, maar verder is het overwegend zonnig. 

Gastvrije bevolking

Curacaoënaars zijn gastvrij en behulpzaam. Ze bewoners van het eiland zijn vrijwel altijd vrolijk en relaxt. Maar wat verwacht je anders met dat heerlijke weer? Op het eiland wonen er meer dan 100 nationaliteiten, waardoor je op Curaçao een unieke cultuur vindt. En ondanks dat deze unieke cultuur bestaat uit meerdere culturen, zijn ze samen een harmonie. Daarnaast gaat als Nederlander communiceren op het eiland vrij gemakkelijk. Eén van de officiële voertalen is namelijk Nederlands. 

Adembenemende onderwaterwereld

Nog nooit gedoken? Dan is Curaçao de ideale plek om dat eens te doen. Als je bij het strand aankomt, sta je al versteld van de prachtige zee. Maar zodra je een duik neemt, wordt je overspoeld met de prachtige schoonheid van de onderwaterwereld. Tijdens de duik kun je koraalriffen bekijken en met schildpadden zwemmen. De beste plek om te duiken is op Klein Curaçao, het kleinere eiland dat deel uitmaakt van Curaçao. Bij de meeste organisaties die een Klein Curaçao excursie aanbieden, zit snorkelen inbegrepen. Maar controleer dit altijd voor de zekerheid, want dit is zeker een activiteit die je niet wil missen.

Geniet van rust of dans tot in de late uurtjes

‘The best of both worlds’, zo kun je Curaçao omschrijven. Er zijn namelijk genoeg plekken om te ontsnappen aan de drukte. Bezoek bijvoorbeeld één van de kleinere, minder populaire stranden of klim de Christoffelberg op. Maar als je juist van een feestje houdt, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo vinden hier elk jaar evenementen plaats, zoals het Caribische carnaval, Fuikdag en North Sea Jazz. En op elke andere reguliere dag zijn er genoeg cafés en restaurants waar je kunt genieten van de befaamde happy hours. In het weekend heeft Curaçao een bruisend nachtleven. Curaçaoënaars weten hoe ze een feestje moeten bouwen.

Voor ieder wat wils

Er is hier zoveel meer doen dan alleen maar op het strand liggen en af en toe het zwembad in springen. Zo kun je onder andere 300 meter onder water duiken, zwemmen met dolfijnen of met een buggy als een echte avonturier off-road rijden. Voor wie houdt van cultuur: breng een bezoek aan het Kura Hulanda Museum. Tijdens een bezoek aan dit museum leer je alles over het roerige verleden van Curaçao. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen